Mijnautofolders.nl
De plek voor Autoliefhebbers en folderverzamelaars
 
 
Home |Contact | Voorwaarden | Info | Links
 

Informatie autofolders


Herdrukken
Pas op voor herdrukken als je folders gaat kopen of ruilen. Zelf ben ik ook een keer de mist ingegaan met de Mercedes 220 S/SE Coupé und Cabriolet folder uit 1959. Meestal staat op de achterkant van de Mercedes folders of het een herdruk is van het Mercedes Benz museum, maar dit is dus niet altijd het geval.

Je schijnt een herdruk te kunnen herkennen aan de druktechniek die gebruikt wordt, soms is de techniek later uitgevonden dan het jaartal dat op de folder vermeld staat. Hoe dit precies in elkaar zit en tot welk jaartal dit geldig is kan ik helaas niet zeggen. Ook is de herdruk nog wel eens te herkennen aan de geur. Oudere folders ruiken vaak wat muffig en een herdruk die niet zo oud is ruikt vaak nog nieuw.
Als iemand mij een goede of beter beschrijving kan geven over hoe een je een herdruk kan herkennen, dan hoor ik dat graag (marcel@mijnautofolders.nl)

Marketing
Ik vind het geweldig om te zien hoe de fabrikanten door de jaren heen hun auto's aan prijzen. Zeker in de begin jaren moest je de informatie die in sommige brochures stond met een korreltje zout nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld een brochure van Dodge, waarin ze de auto hebben getest door hem van een 180 meter hoge berg af te laten rijden waarbij deze over de kop rollend naar beneden gaat. Eenmaal beneden aangekomen zou de auto weer gewoon op 4 wielen weg kunnen rijden en zijn alle ramen en deuren gewoon nog intact.
Dodge Six

 

Copyright © 2006 Mijnautofolders.nl